Bezienswaardigheden

Wat er te zien valt

Startlocatie: Restaurant Boulevard, Gorinchem (35 & 60 km route)

De start en finish van de routes vanuit Gorinchem is bij petit-restaurant de Boulevard op het Buiten de Waterpoort terrein in Gorinchem. Geniet hier ook vooral even van het fantastische uitzicht over de rivier de Waal. Een ideale plek om de tocht te beginnen met een goede espresso of cappuccino. Je kunt hier ook gratis je elektrische fiets opladen (wel beperkte capaciteit).

Centrum Arkel (35 & 60 km route)

Je fietst vanuit Gorinchem naar Arkel. Voor voetballiefhebbers: hier is Frenkie de Jong opgegroeid. Je fietst hier de provincie Gelderland binnen en het is tevens het meest westelijke puntje van deze provincie. 

Hotel aan de Linge, Kedichem (35 & 60 km route)

De eerste stempelpost bevindt zich op het terras bij dit hotel. Vanaf dit terras heb je een prachtig uitzicht op de rivier de Linge. 

Nationaal Glasmuseum, Leerdam (35 & 60 km route)

Ook kom je een stempelpost tegen bij het Nationaal Glasmuseum in Leerdam, waar in de aangrenzende villa’s van voormalig directeurs van de Glasfabriek Cochius en Bunge, die de Leerdam tot merknaam verhieven binnen de glasindustrie, de geschiedenis en toekomst van Nederlands glas wordt weergegeven.

Slot Loevestein (60 km route)

Het slot gebouwd voor ridder Dirc Loef van Horne is niet alleen een van de bekendste kastelen van Nederland, maar ook de voormalig staatsgevangenis waar het beroemde verhaal van Hugo de Groot, die in een boekenkist wist te ontsnappen, zich afspeelde. Ook hier bevindt zich een stempelpost.

Martinuskerk, Woudrichem (60 km route)

Bij de Martinuskerk in Woudrichem wordt je bij de stempelpost opgewacht door een gids die je iets zal vertellen over de middeleeuwse kerk en haar bijzonder toren.

Molen de Hoop en Dalempoort, Gorinchem (35 & 60 km route)

Tot slot bevindt de laatste stempelpost zich bij de Dalempoort in Gorinchem. De stadspoort uit 1597 is de laatst overgebleven stadspoort van Gorinchem. Ook de nabijgelegen Molen de Hoop is een bezoekje waard. Deze molen, die bovenop de stadswal staat is gebouwd in 1764, maar kreeg pas na ruim 100 jaar zijn naam.
Glasmuseum Glasmuseum
Loevestein Loevestein
Dalempoort Dalempoort
Molen De Hoop Molen De Hoop

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen